Onderzoekers

Else Bisseling

Else Bisseling

Else Bisseling (1973) (LinkedIn) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht en voltooide haar specialisatie tot psychiater bij Altrecht. Als psychiater en manager patiëntenzorg heeft zij binnen diverse instellingen gewerkt (Pro Persona, GGNet, MoleMann) en nam zij deel aan verschillende onderzoeksprojecten. Momenteel is zij ook parttime psychiater bij het Radboudumc. In 2007 maakte zij voor het eerst zelf kennis met mindfulness meditatie. Enkele jaren later rondde ze haar postacademische opleiding tot mindfulnesstrainer aan het Radboudumc af.

Na confrontatie met kanker kunnen gevoelens allesoverheersend zijn, weet Else uit ervaring. Deze gevoelens kunnen een behoorlijke stempel drukken op het gehele proces en het dagelijks leven. Als emoties blijven overweldigen kan een mindfulness training helpen. Of mindfulness werkzaam blijkt wanneer je kijkt naar grote groepen patiënten? Dat vraagt om meer wetenschappelijk onderzoek. En dat is precies waar Else als onderzoeker binnen het BeMind project aan bij wilt dragen.

Félix Compen

Félix Compen

Félix René Compen (1989) (LinkedIn) (Twitter) is een onderzoekspycholoog. Tijdens zijn studie psychologie in Nijmegen ontdekte hij het vakgebiek medische psychologie en daarnaast werd hij meermaals geconfronteerd met kanker in zijn familie. Zo leerde hij ook het belang van de psychische kant van de ziekte kennen.

Gezien de recente positieve resultaten op het gebied van mindfulness bij kanker is hij gemotiveerd aan de slag gegaan met het BeMind project. De mogelijkheden voor therapie via internet spreken hem erg aan. Graag ziet hij in de praktijk de kunstmatige scheidingslijn tussen psychische en lichamelijke zorg verdwijnen – dat kan echter alleen door goed onderzoek te doen en dit vervolgens te implementeren.