Stappenplan

1. Aanvang:
De eerste stap in het onderzoek is het invullen van de vragenlijst. Deze kunt u vinden onder het kopje Aanmelden

2. Interview en Vragenlijst 1:
Als u op grond van de score op de vragenlijst in aanmerking komt voor het onderzoek, en u interesse heeft en toestemming geeft voor deelname aan het onderzoek, volgt een onderzoeksinterview van ongeveer een uur op locatie. Hierbij zal meer informatie gevraagd worden over de klachten en eventuele behandelingen die u (gehad) heeft. Ook zal u gevraagd worden na het interview een aantal vragenlijsten in te vullen op de computer, wat ook ongeveer een uur in beslag zal nemen.

3. Loting en training/wachtlijst:
Daarna zal via de computer de loting plaatsvinden, waarbij u kunt worden toegewezen aan drie verschillende groepen:

•           De groeps MBCT: deze training duurt 9 weken en bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur en een stiltedag van 6 uur. Daarnaast wordt u gevraagd om dagelijks met behulp van CDs van ongeveer 45 minuten te oefenen.

•           De online MBCT: in deze training oefent u zelf met geluidsbestanden en een geschreven instructieboek. U start elke nieuwe week met het doorlezen van de instructies en u oefent zelf met mediteren ondersteund door MP3-bestanden. U krijgt wekelijks reactie op uw ingeleverde opdrachten.

•           De wachtperiode: als u op de wachtlijst komt, volgt er een periode van drie maanden. Na de drie maanden krijgt U een nieuw interview en daarna volgt een nieuwe loting op basis waarvan u ofwel aan de groeps-MBCT ofwel aan de online MBCT kunt meedoen.

4. Na de training:
Na afsluiten van de training zullen wij u nog driemaal telefonisch benaderen voor een kort vervolginterview en het electronisch invullen van de vragenlijsten op onderstaande tijdstippen:

  • Binnen 2 weken na de training.
  • 3 maanden na de training.
  • 9 maanden na de training.

Het invullen van de hele vragenlijst kost  gemiddeld 45-60 minuten. Daarnaast wordt u verzocht tijdens de training wekelijks zeer korte vragenlijsten in te vullen.

In totaal vult u dus 4 keer een lange vragenlijst in als u meteen in de MBCT groepen wordt ingedeeld, en 5 keer indien u eerst op de wachtlijst wordt geplaatst.